Cairns

Cairns 16. – 23. November 2015
På mandag den 16. reiste jeg opp til Cairns sammen med Guro og Sara og vi hadde noen fine dager med sol og bading, dette ble på en måte vår “syden” ferie i nord da Sara endelig hadde fått juleferie og Guro og jeg hadde kommet oss fra byferien i Sydney og Melbourne. I Cairns hadde vi en fin leilighet med kjøkken og stue nede og med to soverom oppe så det var veldig deilig.  

Cairns bystrand helt ved vannkanten. 

Grunnen til at det er basseng ved vannkanten er fordi det er mye “Jellyfish” i vannet her oppe som se giftige så i sommerhalvåret er det ikke så greit å bade i havet. Noen strender her oppe har nett som du kan bade i, men det sikreste er å velge bystranda.

Veronika kom opp til oss på torsdagen og på fredagsmårran tok vi oss en biltur opp til Port Douglas hvor vi hadde oss et koselig kafé besøk føre turen gikk ned til Hartly´s Crocodile Adventure park.

 

Hartly´s Crocodile Adventure park.
Her fikk vi holde krokodille og vi var med på en båttur rundt i en elv hvor det var 27 store saltvanns krokodiller, den største og eldste var over 100 gammel og 5,4meter lang. Han var blind og ble matet ukentlig av de ansatte.

 

På båttur.

video:img8852
 
 

 

På søndagen ble det en tur ut på reva for å snorkle, vi valgte “Down Under Cruses” og var veldig fornøyde med de, vi hadde vel ca. 5 timer ute i vannet å snorkla så det var kjempe gøy, vi var på to forskjellige rev og fikk se mange fine fisker og farger, veldig fornøyde var vi og alle hadde solbrente rygger etter denne dagen, godt det bare var lunsj på mandagen føre turen gikk tilbake til Brisbane og litt mindre varmt, haha 🙂

– Silje Stifoss –