I´m still alive

Allerede en hel uke siden jeg klarte å få ut et innlegg sist! Jeg må bare beklage, men av og til klarer jeg bare ikke å få ut noe fornuftig og føler at innlegget bare fylles med skvip.. selv ønsker jeg å lese noe verdifullt og bra når jeg først tar meg tid til å lese en blogg. Derfor skal jeg prøve å få til flere gode innlegg i den kommende måneden! 🙂 Dersom dere har ønsker til hva jeg skal blogge om blir jeg glad om du deler med meg! :-D. Det har skjedd litt av hvert den siste uka og jeg har prøvd å holde dere litt oppdatert på hverdagen min gjennom Instagram! Så jeg tenkte rett og slett vi skulle ta og kikke litt på hva som har blitt lagt ut på Instagram den siste uka! 🙂

View this post on Instagram

Sunset and a walk in the forest 😍 I love being able to go out in the nature 🌲 Today I found moss and pine cone to have in kindergarten 🕸️ * * * #sunshine #sun #beautiful #beautifulnorway #2020 #january #natur #nature #forest #activity #activeliving #lifestyle #utpåturaldrisur #utpåtur #utetid #uteerbest #utno

A post shared by Silje Stifoss (@siljestifoss) on

Jeg har den siste uka fått til noen deilige gåturer ute i frisk og god luft. Disse gåturene har rett og slett foregått fra utgangsdøra, vi har ikke kjørt bil for å forflytte oss, men bare gått i nabolaget.

Jeg har også vært så heldig å få storfint besøk av venninner og det å fylle hjemmet med gode venninner og egentid med disse er helt fantastisk!

Hyttetur om helga som var ble det også og denne tenkte jeg at jeg skulle fortelle dere litt mer om senere i uka! 😀

Jeg håper du får en superfin onsdag!

Naturrommet blir til!

I helga har jeg og kollegaen min vært ute å sanket naturmaterialer til naturrommet vårt. Og det begynner sakte men sikkert å bli til! Jeg gleder meg til fortsettelsen og det er jeg helt sikker på at kommer til å bli bra! 🙂 Jeg var en tur ute hos mamma og pappa på søndagen og da måtte vi rett og slette få med oss litt tang og tare fra havet!

Nyttårsforsettet “Å spise sunnere”

Det jeg har lyst til å snakke litt om I dag handler om denne første uka og måneden av året. Vi er bikket over i januar og jeg tror det er veldig mange som har laget seg nyttårsforsetter som går ut på å spise sunnere. Dette er jo et veldig fint mål spør du meg, men så er det viktig å huske på at det tar tid å få til en varig endring.

En endring som en kan leve med resten av livet, jeg tenker at det er viktig å tenke gjennom hva man legger i nyttårsforsettet, er det å spise mer grønnsaker, bruke tallerkenmodellen eller er det snakk om antall kalorier? Dette er jo veldig forskjellige måter, men alle passer inn under et nyttårsforsett som heter “å spise sunnere” jeg tenkte jeg skulle ta for meg hver av disse tre måtene og snakke litt mer om hver av de og hva jeg tenker definerer de ulike!

På Helsedirektoratet sine nettsider kan du finne bilder av tallerkenmodellen og tips og triks til hvordan du enkelt kan gjøre tallerkenen og kostholdet litt sunnere, modellen viser at du skal ha halve tallerkenen fylt med grønnsaker, 1/4 med ris, pasta, potet og liknende og 1/4 fylt med kjøtt som kylling, fisk og liknende. Det jeg kan anbefale i tillegg er at du kun spiser en porsjon med middagsmat, du tenker kanskje at du ikke kommer til å bli mett, men jeg lover deg at etter den ene porsjonen er du faktisk mett nok!

“Spise mer grønnsaker” det å finne frem i de sunne hyllene på butikken kan være vanskelig nok i seg selv, men det fins også utrolig mye godt i disse hyllene! Jeg har selv ofte valgt mango på kvelden for å temme søtsuget, kutte opp i biter og kose seg med det inntil litt tv-tid. Det å tilføre mer frukt og grønt i hverdagen er relativt enkelt, en må bare gjøre det. Jeg kutter alltid opp og forbereder morgendagens måltider frem til middag kvelden i forveien. Da slipper jeg å bruke tid på det på mårran, jeg vil heller ligge 15 min ekstra I senga enn å måtte skrelle gulrøtter og forberede frokost og lunsj.

Når det gjelder antall kalorier så tenker jeg at noe av det viktigste for deg er å få hjelp til å finne det ultimate kalori-inntaket du trenger for å fungere i hverdagen. For det å skulle holde seg innenfor det en “gjennomsnittlig kvinne/mann i din alder” er ikke alltid at det antallet kalorier passer deg og din hverdag. Det er faktisk slik at enkelte trenger et høyere antall kalorier enn andre, selv for å kunne gå ned i vekt. Kroppen trenger også næring og det er viktig å huske på! Men ved å velge sunnere produkter vil du også kunne spise større mengde og likt antall kalorier i forhold til noe som er mer usunt!

Jeg har den siste uka satt sammen “sunnere” måltider fordi jeg har en kropp som virkelig trenger en endring etter en hard desember – i forhold til mat og matvaner. Når jeg snakker om at kroppen min trenger det så snakker jeg ikke om utseendemessig, men innvendig, det å ha en sunnere kropp innvendig savner jeg og det er det jeg ønsker å oppnå. Slutte å putte i meg fastfood og gå for “enkle” løsninger. Det finnes utrolig mye sunt og godt og ikke minst enkelt å lage. Derfor tenkte jeg å dele noen enkle frokost, lunsj og middagsretter med deg, slik at du kan få noen tips og råd!

Den siste uka har jeg startet dagen med to speltlomper med litt kremost i bunn, salat, hamburgerrygg eller kalkunskinke, to gulostskiver, paprika/tomat og agurk.

Disse to speltlompene holder meg god og mett frem til neste mellommåltid som har vært 100g vanilje yoghurt med friske bringebær og en mix med havregryn og rosiner.


Etter 3-4 nye timer er det igjen tid for mat og da er det lunsjen sin tur. Og jeg har hatt salat med salatblader, ruccola, paprika, tomat, agurk, vårløk og ananas. Ved siden av denne salaten har jeg hatt alt fra stekt kylling, laks og egg her er det bare fantasien som setter grenser. Men jeg syntes det er viktig å tilføre noen proteiner til salaten.

mellom lunsj og middag har jeg gjerne hatt 2 gullerøtter ferdig skrella og delt i to som jeg har knasket på, på vei hjem i bilen, så jeg har litt å gå på og ikke er helt utsultet før middagen. Middagen denne uka har gått i ulike varianter med:
Kylling, wok og ris med kikoman som saus.
Kylling i pita med salat, agurk, tomat, paprika og vårløk.
Laks, wok og ris med kikoman som saus.

Uka som kommer tenker jeg at vi kommer til å variere litt mer, ble litt mye av det samme, men dette må en jo prøve seg litt fram på før en finner ukemenyer som passer seg og sin familie!

Håper du fikk noen tips og råd! Så må du gjerne følge meg på Instagram under navnet Siljestifoss for flere tips og ideer fra min hverdag! 🙂

Naturrommet

Heisann! På jobb har vi funnet ut at vi skal bruke grupperommet vårt på avdelingen til naturrom, dette rommet skal fylles med materialer fra naturen og jeg gleder meg til vi er ferdige med å lage det til! Det er gøy å se hvordan barna reagerer og er i rommet sammen med disse type materialene!

Men for å få til et rom som dette har vi vært nødt til å være litt kreative og vi ansatte har måttet gjøre litt ekstra på fritiden for å få samlet inn materialer til rommet. I helga skal jeg få til ihvertfall en gåtur i naturen, hvor jeg også skal samle med meg litt fra naturen hjem og ta med på jobb til uka! Så det blir nok tur med sekk på ryggen og jeg håper jeg får samlet med meg en del materialer!

Disse materialene kan være alt fra mose, kvister, kongler, eikenøtter osv. Så her er det bare fantasien til oss som setter grenser! Men det blir ihvertfall en skogstur på oss i helga og ikke en gåtur i boligområdet! 🙂

Proteinrundstykker

God morgen og god lørdag til deg! I dag ble det en tidlig start på dagen her hjemme da vi skal ha litt hjelp med omlegging av litt på utsiden. Så da var det bare å komme seg opp av senga og starte dagen med litt baking av rundstykker og jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere! 🙂

Jeg kan jo som sagt ikke spise alt mulig rart og godt om dagen og har funnet frem til oppskrifter som jeg kan bruke! Denne oppskriften er hentet ut fra LavFoodmap heftet, men er jo det samme som proteinrundstykker som alle kan spise og kose seg med! Dette var mitt første forsøk og jeg var veldig spent på både smak og konsistens! Begge deler ble bra til slutt! 🙂

Du trenger: (8-10 Rundstykker)
♥ 2 Egg
♥ 300g Cottage Cheese
♥ 150g Havregryn
♥ En klype salt
♥ 1ts Bakepulver
♥ 1ss Solsikkekjerner (kan sløyfes)

Jeg blandet det bare i kjøkkenmaskinen min og brukte en spiseskje til å legge klumper med deig på et bakepapir i en langpanne. Men det sto at man kunne bruke en stavmikser og lage en jevn deig for så å legge på langpanna. Jeg oppdaget at mine måtte stå det dobbelte av tid for å bli stekt inni. De kan nok også stå og ettersteke på kjøkkenbenken, før de skal spises.

Oppskriften tilsa at de skulle stekes på 200 grader varmluft, midt i ovnen i 10-12 minutter mine sto vel nærmere 20 minutter. Men dette må rett og slett prøves ut! 🙂

Håper det smaker! 🙂

Skinnskjørt?

Skinnskjørt, hva syntes vi egentlig om det? Dette er et plagg jeg har veldig delte meninger om og jeg har faktisk gått til anskaffelse av et slikt skjørt etter mye tenking frem og tilbake! Skal – skal ikke? Prosessen har vært lang og jeg har prøvd utallige skjørt før jeg fant et jeg var sånn halvveis komfortabel med. Jeg har prøvd lange, korte og de midt i mellom, men det å finne et som kler meg og som jeg føler meg vell i har vært vanskelig.

Men til syvende og sist fant jeg et skjørt jeg som sagt likte sånn halvveis, dette har jeg i helgen som var tatt i bruk og likte det faktisk ganske så godt!

Hva syntes du? Har du selv et skinnskjørt eller har du ikke gått til anskaffelse av et slikt skjørt? 🙂

Mine tips til en god start på hverdagen!

Heisann! Jeg tenkte jeg skulle dele mine beste tips til en god start på dagen. Vi alle starter nok dagen ganske forskjellig, men jeg har noen tips til deg som føler at du kanskje burde startet dagen på en annen måte eller om du syntes hver morgen er helt grusom! Så skal du nå få noen tips til hvordan dagen kan bli litt bedre! 🙂

♥ Start dagen med et smil, før du går ut av senga!

♥ Ha gjort forberedelser kvelden i forveien, da slipper du unødvendig stress!

♥ Lag deg en spilleliste med favorittsangene som får deg til å smile og spill denne hver morgen mens du steller deg! 🙂

♥ Stå opp såpass tidlig at du har god tid, men ikke såpass god tid at det ender opp med dårlig tid! Jeg pleier å ha mellom 30 – 45 minutter på meg, da kommer jeg gjennom alle morgenrutinene på badet og spise frokost før jeg går ut av døra.

Håper disse tipsene kan hjelpe deg til en bedre start på hverdagen! 🙂
Ha en finfin dag! <3

Babyshower

Heisann og god morgen! Om søndagen så var jeg en tur på babyshower hos ei venninne, eller hos foreldrene hennes, hun var invitert på jentelunsj og hadde null ide om at vi sto 15 damer klare for å holde babyshower for henne. Hun ble veldig overrasket og jeg tror nok dagen ble veldig bra!

Det ble flere timer enn tenkt men også veldig hyggelig! Jeg hadde en superfin dag og koste meg masse! 🙂 Det ble servert deilig lunsj med hjemmelagde rundstykker og knekkebrød, med masse deilig pålegg inntil og etterpå ble det kaker og leker før hun tilslutt åpnet gavene! 😀

Ønsker deg en finfin dag! 😀

Nye planer for det nye året – Reising og opplevelser

Heisann! Vi nærmer oss jo faktisk slutten av januar allerede og jeg har begynt sånn smått og legge planer for det kommende året. Noen reiser og ferier er allerede planlagt, mens andre venter på å bli planlagt! Jeg elsker å reise og utforske nye plasser og steder, både i Norge og utenlands så dette året blir vel ikke noe annerledes enn fjoråret på det området! 🙂

Vi har bestilt tur sammen med mamma og pappa og jeg har også bestilt meg en tur alene sammen med noen venninner, og begge turene gleder jeg meg masse til! Det å kunne få tid sammen med både venner og familie er så utrolig viktig! Jeg er en person som trenger begge deler tett på meg og som virkelig vokser enda mer i samvær med disse personene! <3

Sommerferien er det ikke avgjort noe helt enda, den holder vi åpen enn så lenge og jeg må jo si at det må være litt småkjipt og ha bestilt seg tur til syden og varmere strøk, også er det den steikende og deilige sola her hjemme i Norge. Så vi får se hva det blir til! Men vi har jo “sommerhuset” hjemme hos mamma og pappa og ikke minst båt vi kan på tur med så tror ikke vi skal lide noen nød uansett hva sommeren har å by på! 🙂

Høsten derimot er det ennå ikke lagt noen store planer for foreløpig, men utover våren så blir det vel kanskje lagt noen planer for høsten også! Vi kan jo ikke ha en høst uten noen planer! haha! Jeg som har planer mer eller mindre nesten hver eneste helg, men takk og lov for at ikke alle planene er like store! 🙂 Det er godt å bare slappe av og nyte dagen også!

Lørdagen som var! – med middagsoppskrift

Heisann og god morgen! Tenkte jeg skulle ta dere med på et lite tilbakeblikk på forrige lørdag, da gjorde vi jo litt av hvert og hadde en veldig bra avslutning på dagen! Jeg startet dagen med å sove ut og kose meg i senga på lørdagsmårran. Etter noen timer i senga ble det en deilig frokost med pannekaker og full pakke, før vi kledde oss og reiste ut for å hjelpe til med litt oppussing! 🙂

 

Etter noen timer med oppussing og et ferdiglagt gulv tok vi turen hjemover igjen og da ble det ordnet med deilig mat, det ble biffsnadder med søtpotetfries og bearnaisesaus, og ja det ble sinnsykt godt! 😀 

Du lager dette enkelt ved å følge oppvarmingen på friesen og bearnaisesausen, men til biffsnadderen hadde vi strimlet svinekjøtt og en pepperbiff som vi kuttet opp og stekte. Sopp, vårløk, paprika og chilli ble kuttet opp i biter og stekt sammen med svinekjøttet. Tilsett litt rømme så det ikke blir helt tørt. Og på 1-2-3 så er maten ferdig! 😀

Etter en deilig middag, må man jo alltid ha litt godteri på en lørdag, så litt lørdagsgodt ble det på oss også! <3

Ønsker deg en finfin dag! 😀