100 Vårruller

Heisann! Her kommer oppskrift på noe jeg aldri har laget før, denne oppskriften har jeg bare vært vitne til, men de ble utrolig gode og det fine er at du kan fryse ned og ta opp ved en senere anledning. Siden det er såpass stor porsjon som blir laget, tar det også litt tid å lage det ferdig, Regn rundt 3 timer på hele prosessen.

Du trenger:
♥ 3 Løk
♥ 1 hvitløk – ca. 6-7 fedd
♥ 10 chilli – ta vekk noen dersom du ikke vil ha den så sterk.
♥ 10 Gulrøtter
♥ 1 kinakål
♥Soyasaus
♥ Fiskesaus
♥ Østerssaus
♥ Sursøt saus
♥ En god del solsikkeolje til steking
♥ 1pk Eggnudler/ glassnudler
♥ 2pk. kyllingkjøttdeig
♥ 2pk. Ris ark
♥ Et glass med lunka vann

 

Slik gjør du:
1. Kutt opp løk, hvitløk og chilli i små biter – legg i egen bolle og bland sammen

 

2. Rasp gulrøttene på medium rasp

3. Kutt opp kinakål i biter og ha i bolle sammen med gulrøtter – Tilfør litt soyasaus og fiskesaus

4. Stek løk, hvitløk og chilli i panna med olje.
5. Stek den andre bolleblandingen med gulrot og kål, ha godt med olje i stekepanna. Strø på litt salt og og pepper – må stekes i to omganger.
6. Kok nudlene som anvist på pakken


7. Hell på en god del, Soyasaus, fiskesaus, østerssaus og sursøt saus i kål og gulrot blandingen etter steking.

8. Putt løkblandingen oppi kålblandingen

9. Stek kyllingkjøttdeig med litt olje i panna.

10. Hell av nudlene og klipp de opp i små biter og bland sammen med resten av blandingen

11. Bland kyllingkjøttdeigen inn i resten av blandingen tilfør mer av sausene så du får en “våt” blanding. Og rør godt rundt, så du får en jevn og fin blanding. Smak til for å få riktig sterkhetsgrad.

12. Gjør klart et brett med bakepapir som du kan legge de ferdige rullene på før de skal stekes. Ta et nytt kopphåndkle – våt det med kaldt vann og legg utover benken, putt arka inni det våte håndkledet. Viktig å holde kantene på rismarka fuktige slik at du kan få rive de fra hverandre. Gjør også klart et glass med lunka vann. – Hent gjerne inn hjelp så den ene kan rulle, mens den andre deler ris arka fra hverandre, dette minsker tiden det tar å rulle! 🙂

13. Start rullingen. Pass på at arka alltid er fuktige, de skal ikke tørke ut.

14. Ta en spiseskje på hver og rull den sammen som vist på bildene under. Helt på slutten dypper du fingeren i glasset med vann og gnir på tuppen av vårrullen slik at den fester seg.

 

15. kok opp olje til 170-180 grader og friter vårrullene – de skal være i til de begynner å bli brune.

De ble utrolig gode når de var ferdige, husk at de er sykt varme etter fritering og at du ikke kan servere de med en gang. Server med soyasaus, sweetchilli saus og annen saus du syntes passer til! 🙂

0 kommentarer

Siste innlegg