Ti tips til hvordan komme seg gjennom pensum

Er du lei og mangler motivasjon. Da er du ikke alene, jeg regner med at vi er ganske mange etterhvert som begynner å bli lei av å lese pensumbok på pensumbok og skulle lære seg alt stoffet som står i den.. Ingenting er tregere enn å skulle lære om noe du egentlig ikke interesserer deg for, men som står på pensum. Det som kan hjelpe deg gjennom disse tidene er;

1. Gode venner – Ta deg avbrekk og finn på noe gøy, ut å gå en tur og få lufta hode og snakka samtidig, helt perfekt spør du meg!

2. Sett deg gode og nå-bare mål og belønn deg selv når de er nådd. Med for eksempel en episode av favorittserien eller en tur ut å kjøpe det plagget du har hatt så sykt lyst på.

3. Reis en tur på treningssenteret eller ut i skogen på en løpetur eller gåtur, ingenting er bedre enn et klart hode når du først setter igang.

4. Studer sammen med andre, avtal hvor mye som skal leses føre dere gjennomgår og snakker om det i fellesskap.

5. Prøv å finne interessen for å lære om det som står i boka, da blir det fort mye mer interessant å lese.

6. Vi er mange – Ikke mist motivasjonen helt, husk at det er mange som føler akkurat det samme som deg!

7. Motiverende ord – Ingenting er bedre enn litt ekstra motivasjon og gode ord!

8. Musikk – Hør på musikk som får deg i godt humør og som gjør at lesingen går litt lettere.

9. Bak/ Lag mat – Ingenting er vel bedre enn å ta seg en pause for å lage god mat, og det aller beste er at du kan spise det etterpå!

10. Lydløs – Sett mobilen på lydløs så du slipper å høre på hver eneste snap eller messenger melding, og sett av tid til å åpne og bla gjennom når du skal ha en liten pause.

Håper dette gir deg litt motivasjon for den videre lesningen!
Lykke til dette klarer du! 😀

 

1 kommentar

Siste innlegg