Marsipankake

Heisann! Som jeg nevnte på tidligere i dag så har jeg laget marsipankake og det var igrunnen ganske enkelt så lenge en har litt godt med tid. Så her kommer oppskriften jeg har fulgt. Fant oppskrift på matprat sine hjemmesider så du finner den hos dem også! 🙂

Til sukkerbrød trenger du:
♥ 5 stk egg
♥ 150g sukker
♥ 150g hvetemel
♥ 1ts bakepulver

 

Til fyllet trenger du:
♥ 6dl kremfløte
♥ 2ss melis
♥ ca. 1dl melk eller eplejuice til dynking
♥ 8ss bringebærsyltetøy
♥ 50g grovhakkede valnøttkjerner
♥ 50g kokesjokolade til pynt

♥500g marsipan

Slik gjør du sukkerbrød:
Aller først tar du å setter ovnen på 160 grader og forvarmer den slik at du kan sette sukkerbrødet inn i en varm ovn.

Start med å blande egg og sukker om til eggedosis dette vil ta fra 6-8 minutter på full guffe i en maskin og du skal kunne skrive Ole i røra uten at O´en har forsvunnet føre det er ferdig skrevet. Bruk gjerne romtempurerte egg da blir deigen enda mer luftig og fin.

Etterpå tilsetter du mel og bakepulver med sil og vender dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser.

Når alle melklumper er rørt inn i eggedosisen, sjekk også bunnen for melklumper så heller du røra i sikksakk mønster over i en rund form på 24diameter og steker i oven på 160 grader i 40 minutter på nederste rille!


Ta ut sukkerbrød, la det stå i formen et par minutter føre du vender det over på rist og avkjøler med et kopphåndkle over. 

Slik gjør du fyll:

I mellomtiden kan du starte med å farge marsipanen i ønsket farge om du vil ha den i annen farge enn det den kommer i. Det går også an å kjøpe sånn annen type marsipan som er ferdig farga. Jeg har farga helt selv, da blir den enda mer selvlaga 😛

Kjevl ut en stor flate med marsipan slik at den rekker over hele kaka og ned på sidene.

Når sukkerbrødet er avkjølt og du har kuttet det i 3 med en sagkniv tar du bunnen over på et fat og dynker med melk eller eplejuice. 

Smør så på syltetøyet og ha vallnøttene oppå etterpå.

tilslutt legger du et lag med krem oppå føre du gjentar prosessen med neste lag.

På toppen av det øverste sukkerbrødet legger du kun et lag med krem og legger kremen ned langs kantene. Avslutt med å legge marsipanen på toppen og tilpass ved å dra forsiktig i marsipanen når du legger den inntil kaken. Dette gjør at du slipper bulker i marsipanen.

Til slutt pynter du med det du selv måtte ønske her ble det marsipan i flere farger. Det går også an å smelte sjokolade i vannbad og pynte med smeltet sjokolade.

Jeg laga en tvinna kant rundt kanten av kaka, dette gjør at kanten (kuttina av marsipanen) blir mer usynlig og folk legger merke til den fine tvinna avslutningen istedenfor din litt skjeve kant.

 

#Bløtekake #kake #matlaging #dessert #bursdagsfeiring #marsipankake #oppskrift #mat #rosamarsipankake

4 kommentarer

Siste innlegg